Almere painting, in the Cityhall Almere

 

 

ON October 12, 2010 I have a painting in the town hall about Almere to the alderman of art shops and cutuur, mrs. Berdien Steunenberg. She used to be internationally known as the flautist Berdien Sternberg. The painting has some characteristic items of Almere as landmarks, such as the statues of the elephants on the A6 / A27, the white-tailed eagle, which lives in the Oostvaardersplassen and the new city library in the center of Almere.I also made a poem with it, which I read and what will be displayed next to the painting. The painting hangs in the so-called White Room. That is actually a large meeting room, where members of the city council meet and where the citizens of Almere can then have their say. It is the most visited room / hall of the city hall of Almere. 

OP 12 oktober 2010 heb ik in het stadhuis een schilderij over Almere aan de wethouder van kunstzaken en cutuur, mevr. Berdien Steunenberg. Vroeger was zij internationaal bekend als de fluitiste Berdien Sternberg. Het schilderij heeft enkele karakteristieke items van Almere als herkenningspunten, zoals de standbeelden van de olifanten aan de A6/A27, de zeearend, die in de Oostvaardersplassen leeft en de nieuwe stadsbibliotheek in het centrum van Almere. Ik had er ook een gedicht bij gemaakt, wat ik heb voorgelezen en wat naast het schilderij komt te hangen. Het schilderij hangt in de zogenaamde Witte Kamer. Dat is eigenlijk een grote vergaderzaal, waar leden van de gemeenteraad bijeenkomen en waar de burgers van Almere dan hun zegje kunnen doen. Het is de meest bezochte kamer/zaal van het stadhuis van Almere.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *