Song and painting for Milly Boele R.I.P.

 

On the 10th of March 2010 the parents of the 12 year old girl Milly Boele reported her missing to the police. The police issued an Amber Alert. On the 16th of March 2010 the police arrested a 26 year old man who lived just 2 houses next to the home of Milly Boele . The police found the body of Milly Boele buried in his garden only literally just a stone’s-throw away from Milly’s own garden. The man confessed he raped and strangled Milly Boele. He was a policeman called Sander V. Everybody was shocked. Not in the least the police. Many people showed their sympathy with the parents and family of Milly Boele. On the 12th of June 2010 a group of bikers organized a ride-out in honour and remembrance of Milly. They gathered and drove on their bikes to the house where Milly lived. Artist LaReinaWilleke and artist/singersongwriter Ron Lindeman were asked to make a painting in honour and remembrance of Milly. The painting was presented to the parents of Milly at the end of the ride-out. Ron wrote a song especially for this occasion and called it “Song for Milly Boele”. He sang it there for Milly’s parents. It was an emotional day for everybody present. Song for Milly Here we are Heads bowed down So in grief Here we are Heads up high Eyes aimed at the sky Stars that shine Are beacons in time That’s what you do Lead us the way Lighten up the night Guide us to the morning light I close my eyes And see you now Smiling so tenderly It feels amazingly Reassuringly Hello star You are in my soul Here in my heart Remain there tenderly Never leave my memory That’s what you are A star so graciously Shining bright on me We gather here To embrace you lovingly And let you know You will always be A shining star That’s what you are Bright little star That’s what you are Shine down on me lovingly We will remember you We will remember you We will remember you Written by Ron Lindeman on the 11th of June 2010 in honour and remembrance Milly Boele. Lyrics and music by Ron Lindeman Copyright Ron Lindeman 11-6-2010

Auteur: Willeke

Willeke Meijer werd in 1959 geboren te Rotterdam en werd als meisje van 7 jaar door haar eigen moeder aan pedofielen verhuurd. Als tienermeisje van 16 jaar oud ging ze een relatie aan, die in een huwelijk resulteerde. Op 18 jarige leeftijd werd haar eerste dochtertje geboren. De relatie mondde uit in de arrestatie van de vader wegens seksueel misbruik van zijn eigen dochtertje. Na haar scheiding van deze man kwam ze in een relatie terecht, die haar in een horrorverhaal van zeer ernstige en grove lichamelijke en seksuele mishandeling deed belanden. Tijdens deze relatie werd haar tweede dochtertje geboren. Maar ook deze relatie eindigde met de arrestatie van deze man na vermeend seksueel misbruik van zijn stiefdochtertje. Hierna kwam ze in een relatie terecht met een jongere man, met wie ze ook trouwde, en die haar in een negatieve spiraal van drugsgebruik meetrok. Tijdens deze relatie leerde zij een vriend van de familie van haar man kennen. Deze oudere man wierp zich op als een begripvolle luisteraar, die open leek te staan voor al het levensleed, wat zij vanaf haar prille jeugdjaren had meegemaakt. Doch hij bleek te handelen uit eigenbelang en misbruikte het vertrouwen wat zij hem had gegeven door haar in een gewelddadige SM-relatie te trekken. Nadat de man zich ook aan haar dochtertje had vergrepen, was dat voor haar de druppel die de emmer deed overlopen. Ze kwam in een soort van roes terecht en heeft de man vermoord met hulp van een vriend van haar toenmalige echtgenoot. Na haar arrestatie werd ze veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. Het boek beschrijft vervolgens de jaren van detentie, waarin zij na verloop van tijd het slachtoffer werd van de tunnelvisie van gevangenispersoneel en directieleden. Het werd een nachtmerrie waarbij ze op een gegeven moment werd gered door tussenkomst en inmenging van de toenmalig fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, Jan Marijnissen, en de publicist en journalist Bert Voskuil. Het boek beschrijft tevens de relatie tussen haar en haar twee dochters waarvan ze zelf zegt, dat "ze door haar daad en veroordeling niet enkel haar vrijheid maar ook haar twee dochters verloor". Het boek beschrijft tevens enkele actuele zaken, die zich na haar detentie hebben afgespeeld. Waaronder de opvoeding van haar twee kleinkinderen, haar kunst en het verzoek van documentairemaakster Jessica Villerius om als hoofdpersoon te fungeren in een aflevering van een documentairereeks genaamd "Moordvrouwen". Deze werd op 9 mei 2011 door Net5 uitgezonden. Hierna verscheen ze enige malen in de publiciteit. Zo verscheen er op 10 september 2011 in de bijlage "Vrouw" van de Telegraaf een interview met haar en werd ze door de NTR gevraagd om in de uitzendingen op 5 oktober 2011 en 21 maart 2012 van het toenmalige televisieprogramma "5op 2" te verschijnen. Vermeldenswaard is ook, dat er al in 1999 een documentaire is gemaakt over de ervaringen van Willeke Meijer tijdens haar detentieperiode, genaamd "Met voorbedachte rade". Deze documentaire werd indertijd gemaakt door Christine v.d. Aar en Remco van Westerloo en door SBS6 en NET5 uitgezonden. Het boek "Mijn Jeugd vermoord" is een aangrijpend levensverhaal van een vrouw wiens levenspad zeker niet over rozen is gegaan. Haar motivatie om dit op papier te zetten is, dat ze daarmee hoopt mensen de ogen te openen voor het leed wat kinderen en vrouwen kan worden aangedaan. En om mensen, die hiervan getuigen zijn, te motiveren omdaadwerkelijk in te grijpen of daders aan te geven. Zodat slachtoffers niet de fout maken, die zij zelf helaas wel heeft begaan op een dieptepunt in haar leven. Het boek is rijkelijk voorzien van foto's en fragmenten uit originele documenten. Een boek wat de moeite waard is om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *